🎄God Jul fra oss i OMNIA🎄

Vi i OMNIA tenketank legger noen travle, men svært spennende, måneder bak oss. Etter at vi besluttet å stifte tenketanken, har vi hatt en høst helt ribbet for fritidsproblemer. Det var ikke helt dette vi så for oss med det som begynte som en chatgruppe på Messenger, og når Christian nevnte tenketank- så tenkte vi alle «nå er han i gang igjen..» Desto mer gøy at engasjementet vårt har båret frukter og at vi kan fortsette å stå sammen i å fronte et bedre helsetilbud til barnevernsbarna, selv om vi ikke lenger deler samme arbeidsgiver. Vi har i høst publisert to kronikker og en replikk, og var spesielt glade for at statsrådene Høie og Ropstad gikk sammen for et tilsvar på en av kronikkene- og at de erkjenner behovene. Videre har vi holdt innlegg på et seminar om enetiltak i regi av NHO. Vi har møtt med flere direktører i BUFdir og hatt engasjerende samtaler med flere politikere. Vi har snakket med erfarne ledere av flere barnevernsinstitusjoner, og kommer til å holde kontakten med dem. I forrige uke møtte vi med Barneombud Inga Bejer Engh, og er utrolig glade for at vi har et barneombud med hjerte for barnevernsbarna og som lytter, er engasjert og nysgjerrig. Det gir ytterligere energi og pågangsmot å treffe mennesker som støtter oss på veien mot målet- å sørge for tidlig innsats og helhetlig hjelp for særlig utsatte barn. Vi gleder oss til å ta fatt på 2020!

I våren som ligger foran oss kommer det flere skriverier fra oss. Vi har et par kronikker til på gang og skal skrive en artikkel for Fosterhjemsforeningen. Videre er det et uttalt mål for oss å få treffe beslutningstagerne på helsesiden i systemet vårt, og aller helst selveste Helseministeren! Enn så lenge oppleves nok behovene størst på barnevernsiden, og det har vist seg lettere å komme i dialog med disse. Samtidig ser vi positive tendenser også på helsesiden, for eksempel er Stillasbyggerne på Romerike gått fra å være prosjekt til å bli en del av ordinær drift ved Ahus. Det er et eksempel til etterlevelse! Vi heier på Stillasbyggerne- som har gjort et banebrytende og innovativt arbeid!

Julen er en tid for takknemlighet, og vi må få benytte anledningen til å takke våre tålmodige og støttende familier. Ellers fortjener Mathias Hildonen i Stendi avd Porsmyr Akutt og Margrete Ribe i Østfold Fylkeskommunale skole klapp på skulderen for sporty innsats i møtet med Barneombudet. Vi håper på mer godt samarbeid med dere. Den største takken av alle fortjener imidlertid Anette Lund i Strandlund.no, for å hjelpe steinaldermennesker uten interesse for teknologi til å få opp en relativt grei nettside og en innmari bra logo. Du er vår heltinne!

Med ønske om en fredfull jul og et godt nytt år- fra alle oss i OMNIA- Christian, Inger-Elise, Cecilie, Andrè, Line, Kirsti og Henriette

Henriette Sandven

overlege BUP, Follo. Akershus universitetssykehus